Ta kontroll över företagets mobiltelefoner

- RingUp MDM säkrar, effektiviserar och sänker kostnaderna

Total kontroll pa inkopsrutiner, vilka programvaror som installeras och losenordskrav for att logga in. Rena sjalvklarheter nar det handlar om datorer hos svenska foretag. Betydligt varre stallt ar det med dessa sakerhetsrutiner i mobiltelefonerna. – Med var nya tjanst, RingUp MDM, hjalper vi foretag att ta kontrollen, berattar Lennart Mentor pa RingUp.

Vi blir allt mer rörliga i vårt sätt att arbeta och behovet av snabb tillgång till information bara ökar. Det medför att försäljningen av smartphones och tablets ökar kraftigt. Dessa enheter innehåller mer och mer företagskänslig information och säkerheten blir allt viktigare. Det är nu strategiskt viktigt för alla bolag att ha kontroll på sina mobila enheter.

 

Att skydda sina datorer har i stort sett alla företag tydliga rutiner för. Men trots att vi ofta har samma information

i telefonen som i datorn, är den långt ifrån alltid säkrad.

– Dropboxar, mejl, sms med mera. Viktig och företagshemlig information kan man nästan alltid hitta i en  mobiltelefon. Lägg därtill att telefonen alltid befinner sig i ”farligare” miljöer. För det är ju inte så ofta som man har med sig datorn på exempelvis fotbollsmatchen, på krogen, när vi handlar eller i taxin, säger Lennart Mentor.

 

RingUp MDM är en molnbaserad tjänst, vilket innebär att kunden inte behöver investera i någon hårdvara eller tänka på drift, underhåll eller uppgraderingar. Den skiljer sig också från andra lösningar som finns på marknaden. I mer traditionella MDM-lösningar hyr användaren en licens, vilket innebär att man bara kan välja mellan allt eller inget.

– Vi erbjuder tre olika nivåer, beroende på vilket behov man har och vad man vill uppnå med tjänsten. På så sätt betalar kunden inte för mer än vad han använder. De tre olika nivåerna, som Lennart berättar om, är INVENTORY, SECURITY och PREMIUM (se faktaruta här intill för innehåll i de respektive nivåerna).

– I och med att RingUp MDM är molnbaserad kan vi nu också erbjuda små företag den här tjänsten, utan att de behöver dra på sig en massa dyra investeringskostnader. Tidigare har MDM-lösningar mest lockat storföretag, som har byggt upp systemet i sin egen miljö.

– Fördelarna och förtjänsterna är numera de samma, oavsett stolek på företaget. Till syvende och sist handlar det om säkerhet - att få full kontroll på alla enheter och att få kontroll på kostnaderna.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår