Plåtslagarna kan tidrapportera via mobilen

Smart webportal underlättar vardagen för Jernbergs Plåtslageri

Med programvaran Byggsamordnaren har Jernbergs Plåtslageri i Uddevalla effektiviserat och fått bättre kvalitet på material- och tidrapportering i olika projekt. För plåtslagarna är det möjligt att ute på plats direkt skriva in i systemet hur många timmar de varit på ett jobb och hur mycket material de förbrukat. RingUp/Trestads Mobil har gjort installationen och skapat webportalen för programvaran.
– Det är hur smidigt som helst och besparar mig jättemycket tid, säger ägaren Patrick Jernberg.

Jernbergs Plåtslageri är ett byggnadsplåtslageri i Uddevalla som bland annat är certifierade för säkerhetslösningar vid snöskottning på tak. Företaget startades redan 1973 av Patricks far och han tog sedan över det för 16 år sedan.
Firman har sammanlagt tio anställda, varav sju är plåtslagare.
Sedan lång tid tillbaka finns ett väl upparbetat samarbete med RingUp/Trestads Mobil.
– Vårt företag har varit kunder hos RingUp/Trestadsmobil sedan de startade på 80-talet, säger Patrick som trivs med att ha en lokal leverantör som i princip sköter allt som har med IT och telefoni att göra. Det gäller såväl hårdvaran som installationer och lösningar.
– Min kontakt är säljaren Daniel Ström och för mig är det bara att lyfta luren och ringa honom om jag undrar över något. Jag slipper lägga tid på att sitta i en telefonkö för att komma fram till en support. Underhåll och support kan de dessutom sköta via fjärrstyrning, smidigt och effektivt.

Full kontroll
RingUp/Trestads Mobil bidrar också med förslag på smarta lösningar som underlättar vardagen för Patrick och hans anställda. Ett bra exempel är programvaran Byggsamordnaren från företaget Byggsamverkan som de installerat och driftsatt.
Programmet gör det enkelt att löpande lägga in tidrapportering och materialförbrukning i systemet, så att Patrick i realtid kan se det ekonomiska utfallet i ett projekt.
– Det ger oss fullständig kontroll över tiden vi arbetar med ett projekt och hur mycket material vi använder. Ringer kunden mig och frågar hur mycket pengar de är uppe i så kan jag ge besked direkt. Det underlättar också när jag ska fakturera eftersom fakturan i princip är utskriven och klar när jobbet är klart, berättar Patrick.

Webportal i stället för applikation
I stället för att plåtslagaren Dennis Mattsson ska skriva upp allting han gör på lappar under en dag så lägger han in det direkt i systemet från sin mobil eller dator.
– Det fungerar väldigt smidigt och gör att vi nu kan ha mer fokus på hantverket som vi är duktiga på, säger Dennis.
RingUp/Trestads Mobil valde webportal för administration av programmet.
– Alternativet var en applikation, men den kräver olika plattformar beroende på varifrån du vill gå in. Med webportalen kan du gå in via dator, telefon eller surfplatta, det ser likadant ut överallt. Integrationen innebär också att om Patrick är ute och fotograferar ett jobb han ska räkna på finns bilderna direkt i datorn när han kommer tillbaka, berättar säljaren Daniel Ström hos RingUp/Trestads Mobil
Leverantörernas materialpriser ligger också i systemet.
– Samtidigt har jag också fullständig kontroll över hur ett projekt går ekonomiskt och jag ser om något tillkommer som inte ingick i anbudet, säger Patrick.

Elektronisk körjournal
I lösningen ingår också en molnbaserad backup-lösning som innebär dubbel säkerhet. Skulle en fil försvinna, finns alltid den äldre versionen att tillgå.
En annan lösning som Jernbergs Plåtslageri köpt av RingUp/Trestads Mobil är en GPS-baserad elektronisk körjournal.
– Med den har vi alltid en dokumenterad körjournal som exakt visar hur varje bil rört sig. Till skillnad från en manuell kan man här aldrig glömma bort en sträcka eller göra fel, vilket gör att vi alltid kan visa upp en korrekt körjournal vid revision från skattemyndigheten, berättar Patrick.

FAKTA:
Dataprogrammet Byggsamordnaren är framtaget av Byggsamverkan AB, ett företag som specialiserat sig på att underlätta produktion, utveckling och erfarenhetsåterföring i bygg-, installations- och konsultföretag. Verksamheten består dels av utveckling av programvaror och dels av utbildning/tjänster inom projektering, kvalitetssäkring och byggstyrning.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår