"Som en helt ny värld"

Nytt system revolutionerande för Uddevalla Entreprenad

I takt med Uddevalla Entreprenads stadiga expansion har företagets behov av ett nytt telefoni- och serversystem blivit allt större. Sedan några veckor tillbaka finns det nu på plats – installerat och klart.
– Det är som en helt ny värld för oss, skrattar vd Magnus Andersson.

Uddevalla Entreprenad grundades för mer än 40 år sedan. Då i liten skala, men under åren har företaget expanderat och i dag är man ett modernt företag i andra generationen som bland annat arbetar med entreprenad, maskinuthyrning samt miljöoch återvinningsarbeten. Tillsammans med de införlivade verksamheterna inom Uddevalla Containerexport, Lastvagnscenter och El & Diesel sysselsätter företagsgruppen nu cirka 45 personer.

 

– I och med att vi blev fler företag och har vuxit rejält de senaste åren, har också vårt telefoni- och serverbehov förändrats. Tidigare hade alla bolagen sina egna ekonomisystem, sitt eget nätverk och sitt eget telefonisystem, berättar vd Magnus Andersson.

 

För några veckor sedan slutförde RingUp/Trestads Mobil arbetet med att bygga ihop de olika systemen. Ut åkte en gammal Linux-server och in kom en Windows server 2012. Med hjälp av One Note, Skydrive och en Exchangebaserad mejlserver har arbetssituationen förändrats radikalt för alla anställda. Och framför allt har den förbättrats…

 

– Det är som en helt ny värld, berättar Magnus Andersson.

 

– Vi jobbar ju mestadels i projekt och våra nya verktyg ger oss fantastiska möjligheter att strukturera och samordna dessa. Tidigare satt jag på helgerna och försökte få ordning på alla papper, nu finns allt – inköp, platser, projektnummer, försäljningar etc - i systemet och vi är helt mobila i vårt användande. Vi delar allt med varandra, oavsett om jag sitter på kontoret i Tanum, i Uddevalla, ute på något bygge eller är hemma och jobbar.

 

– Tänk bara att också slippa alla dessa kom-ihåg-lappar, som var ens vardag fram till bara för några veckor sedan, skrattar Magnus Andersson. Daniel Ström är ansvarig på RingUp/ Trestads Mobil och han har en viktig roll för Uddevalla Entreprenad – även efter installationen:

 

– Om det är något jag får panik över och som jag inte förstår, så ringer jag Daniel, skojar Magnus.

 

– Tack vare en app kan jag enkelt fjärradministrera deras server. Via min mobil telefon har jag hela tiden koll på hur servern mår, berättar Daniel Ström.

 

– Det spar både tid och pengar för oss båda – säkerheten är större och framför allt går det ju betydligt snabbare att åtgärda eventuella fel, än om jag ska behöva åka ut om det händer något, avslutar han.

 

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår