Nautilus – gymmet med stora muskler

Nautilus Gym är ett företag som har haft en stark utveckling de senaste åren. I allt snabbare takt öppnas nya anläggningar. Med på resan är RingUp/Teledata som ansvarar för installationer och drift av ljud, ljus och el.
– RingUp/Teledata kan erbjuda helhetslösningar som även blir vettiga prismässigt, säger Peter Ericsson som arbetar som affärsutvecklare på Nautilus.

Nautilus är ett av Sveriges äldsta friskvårdsföretag. Det startade i USA på 70-talet och spred sig snabbt till Europa. Träningsmetoden revolutionerade den beintliga muskelträningen, dels genom en helt ny typ av anatomiska träningsredskap och dels genom att betona vikten av vila mellan träningspassen. På 90-talet började företaget bygga anläggningar i anslutning till simhallar för att förenkla för besökarna att ta steget från en typ av träning till en annan. Ett koncept som har visat sig vara lönsamt: Än så länge känner inte Nautilus av någon lågkonjunktur.
– Förra året skruvade vi upp tempot på nyetablering och i år kommer vi att starta i genomsnitt en ny anläggning i månaden, säger Peter Ericsson.

Träningen kommer främst

Dagens moderna anläggningar är sprängfyllda med audio-visuell teknik. Den speciella miljön med olika musiktempon beroende på typ av träning har alltid funnits, men även det snabba informa- tionslödet via Internet märks i lokalerna. Peter Ericsson förtydligar att träningen alltid är i fokus men att Nautilus jobbar mycket med miljö- och teknikkoncept för att nå ut till så många användare som möjligt. På plasma- eller LCD-skärmar kan medlemmarna ta del av både extern information, som reklam, och interna meddelanden om exempelvis fullbokade grupper. Ett mål är att alltid kunna ha en snabb kommunikation mellan kunder och medarbetare. Varje enhet har sin egen växellösning men RingUp/Teledata har styrt upp telefonväxlarna så att alla som ringer får ett trevligt kö-svar.

– Vi har även valt att ha all datasupport via RingUp/ Teledata. Det förenklar den interna strukturen så att vi kan ta hand om våra medlem- mar så bra som möjligt, säger Peter. Ny ägare förra året Nautilus är ett riksomfattande företag som sedan 1 januari förra året ägs av FSN Capital. De har valt att trotsa lågkonjunkturen och satsar istället långsiktigt på att etablera ler anläggningar. Enligt Peter kommer utvecklingstakten för 2010 att gå ännu snabbare:
– Nautilus framgång är ingen hemlig- het. Vi kan erbjuda en högkvalitativ produkt som är lättillgänglig för alla, detta på grund av att vi har byggt upp företagets muskler under lång tid. Vi har kunnat växa stadigt, avslutar Peter Ericsson.
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår